Karácsonyi gondolatok

 
Remélem, mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek. Tervben volt egy bejegyzés ebben a témában egyébként, de ahogy kb. minden évben....valahogy elmaradt.
Szerintem eddig ez volt az egyik legnyugisabb karácsonyom. Vagyis igazából az egész nagyon hamar eltelt. Kivéve Szenteste napján, amikor is én már dél előtt rákezdtem, hogy feldíszítem a fát. Volt egy kis morgolódás, semmi komoly, néha túlpörgök.
Másnap az egyik nagyszüleimet látogattuk meg, ami évek óta kész rémálom számomra. Én szeretem a nagyszüleimet. Tényleg. Mégis elég rossz élmény több okból is. Van, akivel nem akarok egy asztalhoz ülni. Olyan..... védtelennek érzem magam vele szemben. Vagyis.. éreztem.
A másik meg az alakomon való poénkodás. Kibaszott vicces, mondhatom. Kár, hogy én nem tudok rajta röhögni. Egyik rokonom stílusát sosem bírtam, mert olyan rideg, vagy bunkó, vagy nem is tudom. Most meg tök megváltozott. És megölelt! Hát engem senki ne merjen ölelgetni!!! Na jó, azért vannak kivételes emberek. Ezt leszámítva jó fej volt velem, még nevettünk is, szóval abszolút pozitív nap volt.
Másnap pedig a másik nagyszülőkhöz mentünk. Ott mindig jó. :) Vagyis mindegyiknél szeretek lenni, mert mind a négyen nagyon aranyosak. Mellesleg azt hiszem, szeretem a rénszarvasokat. Legalább is idén nagyon tetszenek.... Mamámék falujában voltak kivilágított szarvasok, oda is mentem megörökíteni őket.  

És ami azt illeti, már nem is jöttek elő a rossz érzések. Elfogadtam azt, ami van, úgy, ahogy van. Ez egy hatalmas előrelépés a részemről. 
Ez a karácsony minden szempontból más volt. Nem hiányzott semmi. Nem jutott eszembe senki olyan, akinek nem kellene. Nem képzeltem el, hogy "mi lenne, ha....". Ki gondolkodna ilyeneken, ha nem én?! De szerencsére nincs olyan személy, akiről érdekelne, hogy mit csinált karácsonykor. :D

Szóval most nagyon kedvem van bekuckózni mindentől és mindenkitől távol....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© Design by Neat Design Corner