The Tea Break Award ~ válaszok

 

A mai bejegyzésben ismét a kérdésekre szeretnék válaszolni, a díj keretein belül. 


Gréti kérdései:   

1. Család vagy karrier? 
Számomra egyértelműen család. Nem szeretnék karriert feltétlenül, csak egy munkát, amit szeretek, és egy családot, amiben van férj is. 
2. Bloggerként mi a legfőbb motivációd?
Az, hogy gondolkozzak pozitívan és erről írjak. Ha valami rosszról is írok, vonjam le a végén a tanulságot. Aki pedig idetéved, az lássa, hogy van döntése arról, hogy hogyan érzi magát, mert ha minden rossznak is tűnik, rajtunk múlik, hogy meglátjuk-e a jót.  
3. Van kedvenc sportod? Ha igen/nem, miért?
Jelenleg nincs. Több sportot is szeretek, vagy úgy is mondhatnám, sok mindent szívesen űznék is, de nem így alakult, nézni meg nem szeretek semmit, számomra unalmas, követhetetlen. Tesin a magasugrás volt egyébként a kedvencem, és örültem, amikor én ugrottam csak át a legmagasabb lécet :D
4. Milyen szerepet tölt be az életedben a hit?
Mindig is Istenben hittem. (A nagymamám vallásos, ezért nekem is kellett bérmálkoznom, de semmit nem értettem belőle. Viszont kiskorom óta önszántamból imádkoztam minden este. Aztán elkezdtem tagadni a létezését... nagyon sok mindent nem értettem. Nagyon sok rossz történik a világban. Itthon nem tudom megbeszélni ezeket, "így van és kész", ha kérdezek.)
Egy hívő, Biblia szerint élő barátnőmet "nyaggatom" ezzel a témával, és Ő fáradhatatlanul újra és újra kedvesen elmagyarázza a dolgokat, a legbugyutább kérdésemre is válaszol. Egyre nyitottabb vagyok rá, ahogy kezdem megérteni, és azt hiszem, része a mindennapjaimnak.
5. Papíralapú könyv vagy e-book?
Sajnos nem szoktam olvasni, pedig mindig eltervezem. Ha mégis, akkor könyv. Próbáltam telefonon is olvasni könyvet, de irritáló volt.  
6. Mit jelent a blogod neve? Mi áll mögötte?
Röviden és tömören: semmit. Megtetszett a Bíbor név, és tudtam, ha új blogot nyitok, ez lesz a nevem. Azért lett bíborlevelek, mert most először szerettem volna személyesebbé tenni azzal, hogy szerepel benne a nevem. Gondolkodtam, hogy sorai, gondolatai, stb. és ekkor jött a levél. A levelet is írni szokták, gondoltam :DDD A bíbor meg lehet szín is, így nem sárga/zöld (fa)levelek, hanem bíbor (ami számomra szép és vidám színű) levelek, másrészt pedig Bíbor - által íródott - levelek. Szóval semmi értelme.
7. Egy lakatlan szigeten kell eltöltened két hetet. Mi az az egyetlen dolog, amitől nem tudnál megválni erre a két hétre sem? (csak egyet választhatsz!)
Hű, hát ha néhány dolog adott lenne, mint pl. ruhák, kés, szóval a túlélés biztos, akkor a kedvenc bögrémet mondanám, mert mindig örömmel tölt el, ha abból iszom. 
8. Hiszel a "szerelem első látásra"-ban? :)
Hiszek abban, hogy majd jön egy illető, akinél első pillanatban érzem, hogy Ő az. Nem szerelem, nem vágy, nem testi vonzalom.... csak tudni fogom, hogy Őt meg kell ismernem, mert Ő az a bizonyos. Amióta az eszemet tudom, így képzelem el...

Köszönöm szépen a kérdéseket, nagyon klassz kérdések. :)
Megkaptam Dzsenitől is a díjat, következzenek az Ő kérdései:

1. Mikor elkezdtél blogolni mi az ami hajtott téged?
Évekig nem volt tudatos részemről a blogolás, csak leírtam a dolgokat, amik a fejemben voltak. Nem tudom, kinek szólt, nem tudom, akkor olvasta-e valaki. Szerettem volna kifejezni magam, megmutatni a személyiségem(, úgy hogy mégis teljesen anonim maradok.)
2. Neked mit jelent az, hogy : szeretet?
Szerintem ezt nem tudnám megfogalmazni. Egy érzés, egy érték. Mindenképpen valami jó, ami önzetlen, stb. :) Persze olyan is van, aki szeretettel fordul a világ felé, és szeret adni a világnak (embereknek), sok ilyen kedves emberke helyezkedik el valamilyen segítőszakmában. Úgy gondolom, ez is ide tartozik, nem csak a közvetlen családi/baráti/párkapcsolataink.
3. Mit gondoltál akkor mikor megláttad, hogy jelöltek téged erre a díjra?
"Micsodaa??" Nem számítottam rá, nem gondoltam, hogy ismered a blogom. És sok, nálam közvetlenebb, érdekesebb blogger van, hm. És persze azt, hogy kedves Tőled.   
4. Melyik nyelv az amit megszeretnél tanulni és miért?
Angol, német mellett tetszik a holland, és az olasz - ezeket legalább alapfokon szeretném hobbiból elsajátítani, mert érdekelnek az idegennyelvek és úgy gondolom, fontos is beszélni őket. Amit viszont szeretnék nagyon, de egyelőre nincs türelmem meg kitartásom, pedig pár éve elkezdtem, az az orosz. Az egyetlen oka, hogy tetszik a hangzása. Álom, álom, édes álom. :D
5. Szerinted mi az a dolog ami fontos egy ember életébe? Miért gondolod így?
Érje el azt, amit igazán szeretne, de közben maradjon ember. Ha felfelé kell törekednie, akkor se mások kárán, hanem önmagát fejlesztve. Ha pedig elérte, emlékezzen, honnan indult.
Más értelemben pedig az egészség. 
6. Melyik volt a legboldogabb napod az életedben?
Amikor nevelőapám letette a telefont, és közölte, hogy másnap hoznak nekem egy kutyát. 13 éve volt, de pontosan emlékszem rá. Végül nem egy kutyát, hanem A kutyát kaptam, akire órákat a bejárati ajtónk előtt ücsörögve vártam (másik városból jött). Még most is bőgök, sajnos 4 éve nincs már itt... 
7. Mi az a szakág amit legszívesebben kitanulnál és örömmel csinálnád?
Hm, nem tudom. Az emberek viselkedése, az agya működése nagyon érdekel, főleg amikor megbomlik. Mármint... olyan durva, amikor valaki elmebeteg, pszichopata, vagy ilyesmi. Az agy működése érdekes, tényleg durva, hogy mikre képes....
8. 2017-ben még mit szeretnél elérni?
Minden tárgyból maximálisan felkészülni, főként hogy kapjak tanulmányi ösztöndíjat. Persze a puskázókkal szemben nincs esélyem.  Valamint a gyakorlaton is remekelni szeretnék.
Emellett nyelvvizsgára még többet készülni, hogy elsőre meglegyen.

Neked is köszönöm szépen, Dzseni! :)
Zsófi kérdései:

1. Ha tehetnéd, születnél-e máshova (mindez teljesen más, nem előrelátható körülményekkel járna)? Kockáztatnád a múltadat és a jelenedet azért, hogy más helyre, más életbe születhess? Miért?
Hááát, nem tudom. Voltak nagyon jó dolgok a gyermekkoromban, de voltak traumák, amik beárnyékolták azt, és kihatással vannak a jelenemre. Mégis van olyan emlék, ami miatt nem. És ha nem így alakul, talán egy teljesen más ember lennék ma. Pedig ennek így kell lennie, ahogy van. 
2. Mi lenne a neked legextrémebb sport, amit kipróbálnál?
Talán a tandemugrás, vagy más ilyen magasból kiugra-bugrálás :D Bár valószínűnek tartom, hogy otthagynám a fogam....
3. Milyen szuperképességet szeretnél magadnak, amit maximum háromszor használhatnál? Egyetlen egyet választhatsz, és kérlek indokold is meg, mihez és miért szeretnéd használni.
Talán a gondolatolvasás. Bár ez így nehéz, hogy csak háromszor. Viszont, ha három jelentős ember fejébe beleláthatnék, és láthatnám, hogy őszintén mit gondol rólam, az jó lenne. Most nem tudnám megjelölni azt a három alkalmat, de biztos lenne ilyen személy.  
4. Hogy szól a számodra legjobb, mondhatni "kedvenc" legenda, vagy mítosz, amit ismersz?
Sajnos ebben nem vagyok annyira jártas, hogy válaszolni tudjak. Bocsi :/
5. Van olyan dolog, amit 5 éve még boldogan vállaltál volna, de ma már elképzelhetetlennek tartod?
5 éve még attól is összerezzentem, hogy elszállt mellettem egy légy. Oké, nyilván ennyire nem volt vészes, de nem volt ilyen, mert nem csináltam semmit. 
6. Mi a rövid véleményed a testmódosításokról?
Nem tetszik. Sőt, undorító is tud lenni, és persze értelmetlen. Nem ítélkezem, ha nem kérdez rá valaki, akkor figyelmen kívül hagyom, nincs róla véleményem, nem vagyok ebben a témában sem eléggé jártas. Néha, mintha vonzana a "brutalitása", mármint.. jó érzés ledöbbenni....  
7. Mi a számodra legkedvesebb játékod, ami volt valaha? (lehet tárgyi, vagy számítógépes is)
Ezen is elgondolkodtam, mert sok játékom volt, amit szerettem, de tárgy nem jut eszembe, inkább csak emlékek, amikor játszottunk (főzőcskézés az udvaron, postás). Számítógépes a Supaplex, amit azért nem szerettem volna írni, mert úgy tűnne, én is a gép előtt nőttem fel, viszont egyetlen jó emlék arról, aki a spermát szolgáltatta a létezésemhez. 
8. Végül nem kérdezlek, hanem megkérlek valamire. Mutass egy zenét, amitől az elmúlt napokban nehezen szabadulsz! 
Unbreakable Heart ♥ (Telefonon csak videókat nézek youtube-on, de ezt az egyetlen zenét hónapok óta első helyre teszi, és sehogy sem tűnik el. Kettő közül az egyik kedvenc bandám.) 

Köszönöm az érdekes kérdéseket, Zsófi! :)
Végül pedig Kriszti kérdései:

1. Hol látod magad 10 év múlva?
Nem igazán látom magam, nem tudom, más hogy van ezzel. Egy kertes házban látom magam :D Amit remélek, hogy lesz egy férjem, egy kisfiam, és egy kutyám. 
2. Mesélj az első csókodról! 
Kínos volt régen, amíg nem volt miről mesélni. De igazából kínosabb, akivel történt... szóval nincs erről mit mesélni. Remélhetőleg egyszer majd visszanézve vicces lesz.... 
3. Szerinted mi a legjobb, és a legrosszabb tulajdonságod? 
Legjobb, hogy ha elhatározok valamit, azt véghez is viszem - viszont nagyon kevés ilyen van.
A legrosszabb (a sok közül): hogy nem tudok elkészülni. Mindig időben nekiállok, figyelek, hogy ne gondolkozzak el (szerintem komolyan lelassul a mozgásom közben, vagy nem tudom xD), mégis rohanok és utolsó pillanatban érek mindenhova.
4. Ki a kedvenc hírességed? Miért?
Én a hírességekkel nagyon nem vagyok képben... sok énekest, színészt, és egyebet ismerek, de a személyisége, élete valahogy már nem érdekel.  
5. Miben szeretnél dolgozni? 
Mindenképp valamilyen segítőszakmában. :)
6. Mi az, ami mindig felvidít ha rossz kedved van? 
A kutyám. Vagy bármilyen kutyás kép/videó, ami szembe jön velem a neten. Szeretem a kutyákat, na. :D
7. Mi volt a legnagyobb őrültség amit valaha csináltál?
Lehet nincs ilyen. Sok hülyeséget, vicces dolgot műveltem, de semmi érdekeset, ami említésre méltó. :)
8. Kibírnál egy hétvégét telefon, tv, és internet nélkül? 
Ha valaki elvenné őket, hogy ne férjek hozzájuk, igen. Igyekszem is minél kevesebbet használni ezeket. Őszi szünet van, a laptopot nem kapcsolom be, a telefonomat is messzire elteszem, mégis odalépek "csak egy fél percre". 

Kriszti, Neked is köszönöm, hogy jelöltél! :)

Szóval még egyszer mindegyikőtöknek köszönöm, hogy gondoltatok rám, nagyon jól esett, és a kérdések is nagyon tetszettek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© Design by Neat Design Corner