Hagyj fel a halogatással!

Az én egyik legnagyobb ellenségem a halogatás. Egy ideje már tudatosan próbálok tenni ellene, de sajnos a berögzült szokásokat nehéz megváltoztatni.
Ebben a bejegyzésben pedig szeretnék megosztani Veled néhány tippet, hogy hogyan lehet leküzdeni a halogatást, ugyanis úgy gondolom, hogy többek között ez  hátráltat minket legjobban a célunk elérésében.

 


Korán kelés: A korán kelés híve vagyok, és hiszem, hogy ez egy alapvető lépés. Fontos, hogy kialudjuk magunkat, viszont nem éjjel háromtól délig, hanem 22-23 órától 8 óra hosszan. 
Ezután végezd el a reggeli rutinod, öltözz fel, rakj rendet magad körül és ne hagyd ki a reggelit

Célok kitűzése: Főleg hétvégén fontos ez, amikor többnyire te gazdálkodsz az időddel. Ha gondolod írd le papírra, hogy nap végén ki tudd pipálni, de nem feltétlenül szükséges, ha fejben össze tudod szedni a teendőket. Nem kell percről percre beosztani, hogy mit fogsz csinálni, de mindenképp tisztázd magadban, hogy milyen hasznos dolgokkal töltöd a napod.
Én személy szerint elég sokat nézegetem az Instagramom, és közben gondolkodom, hogy ezt meg azt kéne, de nem valósul meg, mert eltelik az idő a semmivel.

Töltődj fel!: Ha kedvtelenül, unottan állsz neki a kötelességeidnek, akkor biztos, hogy nehezebben hajtod végre.
Nézd meg a közösségi oldalakat, nézz meg néhány videót, esetleg hallgasd meg a kedvenc zenéd. Miután ezekkel megvagy, már nem fogja piszkálni a fantáziád, hogy vajon írt-e valaki neked, ki töltött fel új videót, és ilyesmik. Ezután pedig felejtsd el a telefonod és az internetet
Nálam sosem működik ez a "tanulás után majd megnézek egy videót jutalomként", mert érdekel, azon gondolkodom így nem tudok koncentrálni arra, amire kellene. 

 

Nincs időd: Hányszor mondjuk, hogy "van még időm"? Aztán az idő csak rohan, és mi semmit nem csináltunk, pedig mennyi értelmes dologra lehet fordítani a szabad időnket. Ha először végzel a nem kívánt teendőiddel, utána nyugodtan élvezheted a kikapcsolódásra szánt időt.
Legalább is, én filmet nézni, írni, vagy más hobbit sem tudok végezni, mert ott bujkál a gondolat, hogy bizony tanulni/rendet rakni/beadandót írni kellene.

Kezdd el valahol!: Néha azt sem tudjuk, hol áll a fejünk, mert annyi a dolgunk. Főleg diákként, amikor 6 dolgozatra/zh-ra/vizsgára kell készülni, és még az idegennyelvet is gyakorolni kell, na meg persze a többi. Ezért semminek neki sem állunk, csak szenvedünk és hajtogatjuk, hogy nem akarjuk megcsinálni. Pedig az egyiket elkezded, letudsz róla, ami sikerélmény, így meg is van a lendület a többihez. 

Felejtsd el a negatív gondolatokat!: Nem akarom megtanulni. Ez annyira sok! Minek egyáltalán ezt tudni? Á, eddig is megvoltam ebben a rendetlenségben, kibír még egy napot. Ismerős? Véleményem szerint érdemes ezekkel felhagyni, mert így is-úgy is meg kell csinálni/tanulni, csak a saját dolgodat nehezíted meg a halogatással. Pozitív hozzáállással könnyebben és gyorsabban megy.
Ha pedig nap végén úgy érzed, megint egy napot elpazaroltál, akkor a pesszimizmus helyett legyen a motivációd, hogy a holnap más lesz.

+1:  Ha a fél napodat el is pazaroltad, állj neki! Ne gondold, hogy majd holnap, tiszta lappal...

Ez lenne részemről az a néhány apróság, aminek köszönhetően jelentős változást látok a mindennapjaim eredményességében.
Végül pedig ne felejtsük el, hogy minden rajtunk és a mi hozzáállásunkon múlik! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© Design by Neat Design Corner