Szóljon a rock!

Nem is olyan régen rock koncerten voltam. Aki ezt a műfajt kedveli, tudja milyen érzés ez. Számomra legalább is pár óra tömény boldogság.
Sajnos manapság már nem járok rock koncertre, mert nincs kivel... :/ Viszont elgondolkodtam, hogy mennyire fantasztikus, hogy ilyen zenéken nőttem fel. Akkor lássunk is pár kedvenc magyar bandát.
Nem hallgatom már őket, néha nosztalgiázom és akkor rengeteget hallgatom bármelyiket.
Igazán a Republicra mondhatom, hogy ezen nőttem fel. Évek óta nem hallgattam, de őszintén szólva ezt a dalt megkönnyeztem. Nincs olyan szám, amit ne ismernék és ne tudnám a szövegét. Cipő csodás volt. Talán kisgyerekként nem értettem, miről énekel, de szépnek tartottam azt is, de a hangját, és a dallamot is. Annyira szerethető. Rengeteg koncerten voltam, hosszú évekig minden évben legalább egyszer voltunk a családdal.
A Lordot is nagyon-nagyon sokat hallottam, és nagyon szeretem is. A koncertek száma alapján a második helyen áll.
Ez a kedvenc számom. Gyerek fejjel is olyan dal volt, ami egyszerre gyönyörű és egyszerre szívfájdító (nem biztos, hogy ez a jó jelző). Felnőtt fejjel is hallottam élőben, és hihetetlen erő van benne - akkor is kijöttek a könnyeim..... :D
Nem hallgatom már őket, de egy szép emlék, és azt hiszem, hatással is volt rám. Szintén nagyon sok dalt ismerek és tudok tőlük.
Na jó, a Hooligans talán 12-13 éves koromban került az életembe, szóval nem voltam már annyira kisgyerek. Az ő koncertjük is hatalmas élmény, voltam néhányon, bár nem jártunk rendszeresen. Őket tovább hallgattam, hisz stílusban közelebb állt hozzám, 16-20 évesen is szerettem, ahogy említettem, jobban magaménak éreztem - tehát úgy gondolom, hogy ez jobban a korosztály zenéje volt. És persze most hallgatva is imádom a pörgősségét ♥
Hehe, Tankcsapda. Az Együttes. 10 évesen ez volt a kedvenc számom, és az első, amit hallottam tőlük. Most is headbangeltem egyet xD De erre nem lehet nem "táncikálni". Ezzel kezdődött a rockerségem, a fekete cuccok, a fekete smink, aztán egy csaj fiúnak nézett, 12 évesen... Az itthoniak is mindig cseszegettek a csinos ruhákkal, meg, hogy legyek lányos.... anyukám nem vett nekem bakancsot, stb.  Persze én a mai napig odavagyok ezekért a dolgokért, de inkább átlagosan öltözködöm. Ettől még lehetek rock kedvelő. Ez a korszak pedig egy szép emlék, mivel azóta is ez a műfaj áll legközelebb a szívemhez. 
Ezeken kívül nagyon sok kedvenc számom van egy-egy együttestől. Utóbbi időben (6-7éve) megismertem a Kowalsky meg a Vegát - mai napig hallgatom, de anyukámék által ismerem az Omegát, Korált, Zoránt, és persze ott van a Kárpátia, aminek hallgatását nem helyeselték.
És tudod... belegondoltam... számomra ez egy érték, hogy ilyen zenékkel ismertett meg anyukám és ezzel megalapozta a zenei ízlésem. Boldog vagyok, hogy ismerem és szeretem ezeket a bandákat. Sok jó és tehetséges magyar banda van, de számomra ez a pár együttes kincs. ♥
Te milyen együtteseket hallgattál gyerekként? Ismered a fentieket? :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© Design by Neat Design Corner