Reggeli rutin - lendülettel a napnak!

Nagyon sokáig szokásom volt az ágyban fetrengés (és unatkozás). Felkeltem, bekapcsoltam a laptopom és nem csináltam semmit, dél körül reggeliztem, és erről szólt a nap, a semmiről.  Emiatt pedig utáltam magam. Még ha el is határoztam magam, hogy csinálok valamit, nem lett belőle semmi, mert úgymond nem volt hozzá erőm.
Aztán néhány dolgon változtattam, így minden megváltozott....
Ebben a bejegyzésben pedig meg is osztom, hogy számomra mi ad lendületet. Ugyanis a közérzetem, és a dolgokhoz való hozzáállásom is egészen más lett - pozitív irányban.
Igazából mindenkinek a saját döntése, hogy mit kezd a napjaival, nekem így a jó, de tudom, hogy nagyon sokan akár hajnalig is neteznek/olvasnak/ébren vannak, majd ebéd után kelnek, és felborul a napjuk. Nekik így jó,  engem igazából nem érdekel.
Korán kelés, de elegendő alvás: Szeretek korán kelni, de természetesen 8 órát minden nap alszom. Egyszerűen nem tudok többet aludni, mert túlalszom magam, és egész nap nyomott a hangulatom tőle, szóval minden nap beállítom az ébresztőt.
Persze telefonozás helyett kipattanok az ágyból és elvégzem a teendőim. 9 órakor meg tök jó érzés, hogy már ennyi mindent tettem, pedig még csak ennyi az idő. Bár ez az idő sokszor sorozatozással telik, mégis minőségibb időtöltés, mint a céltalan fetrengés.
Felöltözés, rakodás, fény beengedése: Ezek az első dolgok között vannak. Van, hogy egész nap pizsiben vagyok és  úgy ülök le ebédelni, utána meg visszafekszem, telefonozok, vagy alszom, aztán átfekszek a nappaliba a kanapéra. Semmi értelme. Oké, kellenek lazább napok, pihenés, de nem az efajta. Tehát legjobb, ha elrakom az ágyam és rendbe teszem a közvetlen környezetem, mert a rendetlenség látványa is eléggé negatívan hat rám.
Reggeli: Nos, igen, ezzel már sokat találkozhattunk, hogy mennyire fontos. És véleményem szerint tényleg az. Sokáig ébredés után egy nagy bögre kávéval/cappuccinoval kezdtem a napot, de sajnos nekem az elvette az étvágyam (khm, a sok cukor, amit belepakoltam :D).
A másik meg, hogy most már friss vízzel kezdem a napot - nem amiatt, mert elterejdt, hogy a "sok víz szépíti a bőrt", hanem mert szomjas vagyok. :D
Persze, ezt is mindenki eldönti magának, én azt tapasztaltam, hogy a reggeli étkezés kell.
Nincs halogatás: Bizony.  Van az az érzés, amikor annyi a tennivaló, hogy inkább neki sem áll az ember. Pedig de, valahol el kell kezdeni. Jobb minél előbb letudni. Én olyan vagyok, hogy ha nem azt csinálom, amit kellene, akkor mindig ott motoszkál a fejemben és így másra sem tudok koncentrálni. Valahogy mindig úgy érzem, hogy nincs semmire időm, pedig az egész napom szabad, de nem állok neki olyannak, ami több órát elvenne  a napból. Nem tudom, miért. Azért mióta figyelek erre, kicsit jobb a helyzet.
És régen az utcára lépéssel/emberek közé menéssel is gondok voltak - ez egy másik történet - mostanra pedig, ha valamit intézni kell, az az elsődleges. Nem stresszelek előtte órákat, elintézem és a nap többi része felszabadult, nem nyomja teher a vállam. :) 
Ezek az apróságok lennének azok.Talán sokaknak ez alap és természetes is, de nekem sokat számít, hogy felismertem, hogy az a régi pesszimista felfogás és a napok pazarlása csak ront a helyzeten :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© Design by Neat Design Corner