Nyári lista

Brown Wooden Dock on Calm Body of Water Surrounded by Silhouette of Trees during Sunset 
Mostanság szeretek listákat írni, noha nem is tudom kipipálni minden egyes pontját. Mégis tud segíteni, és ha nem is pozitív, de visszajelzés.
Az előző listák közül nem mindegyiknek volt végpontja, ellenben most, ugyanis nyár végéig szeretném, hogy ezek a célkitűzések teljesüljenek. Próbálok reális lenni ezúttal is, igyekeztem olyanokat felírni, amik már valamilyen szinten megvalósulnak. Ezek inkább teendők, mintsem programok, ezért nem szerepel a nyaralás, és a pihenős részek.

NYELVVIZSGA
Ez minden listán ott van. Viszont még augusztus 31. előtt elmegyek vizsgázni, lesz, ami lesz. Szeretném azt a bizonyítványt végre a kezemben tartani. Szinte ez az egyetlen dolog, amiben hiszek kétségek nélkül, hogy képes vagyok rá. 
Azonban a sikeres vizsgához tanulásra, felkészülésre van szükség. Ezért kitűztem magam elé a napi 10 szó megtanulását, mindennapos hallgatást (sorozat, film is lehet, de egyéb segítő videó is), a nyelvtan gyakorlását és az angolul olvasást. Minden egyes nap.
Ezenkívül felkeresek egy magántanárt is, hogy tudjam, milyen szinten vagyok és mik az erősségeim, illetve mit kell még gyakorolni. Remélhetőleg egy kis gyakorlás és nyugodt szívvel mehetek vizsgázni. 

Mozgás, sportolás
Szeretném, ha az életem része lenne a mozgás, mert egyfolytában a laptop előtt ülni több szempontból is káros. Egyrészt szeretnék itthon tornázni, ha nem is minden nap, de rendszeresen. Másrészt pedig ott a futás. Szeretek futni, jó hatással van rám. Egyfajta szabadság érzetet ad, olyankor érzem, hogy élek. A természetben futni pedig külön öröm. Nem kell zene, csak a természet hangjai, a friss levegő és minden velejáró.
Már beszereztem néhány dolgot, szóval kénytelen leszek futni, még egy jó cipőn gondolkodom, de már így is költöttem, szóval.... nem akarom feleslegesen megvenni a cuccokat. 


Egészséges életmód
Igaz, ez egy eléggé összetett dolog. Nem csak az étkezés és a mozgás tartozik ide, tudom. Én itt nagyrészt mégis erre gondolok. Egyre gyakrabban találkozhatunk a vegetárinus és vegán életmóddal, ami szerintem nem rossz dolog, és őszintén szólva én is szemezgetek vele olykor. Utóbbira képtelen lennék, viszont sosem szerettem a húst, a lehető legkisebb mennyiségben ettem mindig is és úgy döntöttem, hogy a hamburgert hús nélkül fogom enni. Viszont pl. a pizzát csak hússal/sonkával/szalonnával eszem meg (kb. egy éve, előtte szósz+sajt volt a feltét xD). Tehát meg is bukott a dolog. 4-5  "hamburger" (ami saláta, sajt, ketchup, majonéz volt) pedig... megkívántam a rendes hamburgert, finom csirkével.
A lényeg, hogy minden nap egyek zöldséget és gyümölcsöt, lehetőleg a köret mellé is egyek valamit. És továbbra is célom a víz ivás. Sajnos nem megy könnyen. De ide tartozik más apróság is, a rendszeres étkezés, az elegendő alvás (ami minden nap megvan 8 óra egyébként), és hogy ne tegyek +3 kanál cukrot a 3in1 kávéba :D

Tisztaság
Nos, igen. Tipikusan az az ember vagyok, hogy ami nem érdekel, az nem is létezik. Ó, szegény szerencsétlen én, aki úgy gondolta, hogy az a szekrény/polc, amin csak dekoráció van nem szorul tisztításra.... Persze a minap nagytakarítást tartottam a szobámban és letörölt polc látványa... nem volt szép. Röstellem, mondhatni ég a pofám.
Emiatt heti egy törölgetést, és a - jó esetben - heti  egy porszívózás helyett heti kettőt tűztem ki célul. Sajnos visszacsinálni már nem tudom, de végre ráébredtem, hogy a takarítás az egy rutin az ember életében. És mindent meg fogok tenni a változás eléréséhez, legyen az a szobám rendben tartása, vagy a házunk bármelyik pontja. Kezdem azzal, hogy nem halogatok, hanem látom, hogy van elvégezendő dolog és megcsinálom. 


"Offline üzemmód"
A facebook már nem része az életemnek, egyszer azért belépek naponta, amikor sok értesítést jelez - hátha valami fontos. Messengerben meg úgy is látom, ha írnak. Még január körül határoztam ezt el és azóta elég jól tartom is magam ehhez.
Viszont! Órákon keresztül nézegetem youtube-on a videókat, ami lássuk be, nem túl jó. Reggel is az első, hogy a telefonomért nyúlok és vagy instagramra lépek fel, vagy youtubera. Nyilván kell a kikapcsolódás, és szerencsére csak olyan videókat nézek, amik jó hatással vannak rám, így még ez elfogadható is, mert jó érzéssel tölt el. Mégis jobb lenne a valóéletből tapasztalni egy kicsit. Itt a nyár és nem kellene a szobámban ülve a telefonomat bámulni - régen ha nem kapcsoltam be a gépet, akkor mással foglalkoztam, de manapság ugye már a telefon helyettesíti a gépet.....
Szeretnék sok időt a természetben tölteni, internetezés nélkül étkezni,  és internet nélkül létezni. Olvasni, rajzolni, és új hobbikat találni. Átélni a pillanatokat, a jelenben élni. A virtuális világ nélkül. Internet nélkül.

Sütés/főzés
Na, ez is olyan, amit már elkezdtem. Szégyen is lenne, ha nem. Még így is az, hogy önállóan csak néhány dolgot tudok elkészíteni. Pedig szívesen sütök/főzök, ez is olyan dolog, ami kikapcsol. Sokat kell még tanulnom, és azt is el kell érnem, hogy ne kerülgessen a sírás, ha valami nem olyan tökéletes, mint a képen (ha netes recept alapján csinálom).
Mert milyen jó már, hogy adott valamennyi hozzávaló és összekeverve valami egészen mást kapsz... és olyan jó érzéssel tölt el "kreálni" valamit. Sosem fogom megunni a palacsinta készítést ebből a szempontból... :D Bár lehet fura vagyok, hogy ilyesmi (az állagának a változása) tetszik.
Szóval összességében király dolognak tartom, ha valaki tud főzni.


Ezeket gyűjtöttem össze a nyárra. Ha már jól nem fog telni, legalább töltsem hasznosan, és egy perce se hunyjon ki a remény, hogy lesz jobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© Design by Neat Design Corner