Miért jó szenvedni?

Mostanság egyre jobban megy ez a pozitív hozzáállás dolog. 
Ennek köszönhetően egyre jobban érzem, hogy micsoda negativitás(?) vesz körül. Ez hihetetlenül idegesítő.
Persze nem várom el a környezetemtől, hogy hirtelen ők is kezdjenek úgy gondolkodni, ahogyan én. Hiszen nekem is sok idő kellett, hogy idáig eljussak. Ez a bejegyzés nem az okoskodásról szól, hogy hogyan kellene gondolkodni, egyszerűen csak megosztok néhány gondolatot.


Kollégista vagyok az egyetemen, ami azt jelenti, hogy a nap 24 órájában emberek között vagyok. Már a nap folyamán is leszívják az energiám (tehát elfáradok, mint minden ember), és nincs lehetőségem pihenni, mert a szobámban is körülvesznek.
Emiatt nagyon sok mindent hallok és látok. Más emberek ugye hazamennek és önmaguk, nem biztos, hogy a legjobb formájukban vannak, viszont a koliba tapasztalni az emberek valós énjét "kicsit" kellemetlen. 

Azzal kezdődik a reggel, hogy "nem akarok felkelni". Mást sem hallok, csak hogy minek órára/gyakorlatra menni, minek tanulni. Abban az egy  készülődős órában ezt hallgatom végig.. felöltözni se akarnak, enni se, se semmit. Aztán az is baj, ha esik, az is baj, ha süt a nap.
Nyilván vannak nekem is rosszabb napjaim, de alapjáraton nem akadok fenn azon, hogy be kell járni órára és bizony van számonkérés. Nem tudom elképzelni, mi visz rá valakit arra, hogy nyavalyogjon a fürdés miatt egész este, majd vetetlen ágyban, ruhában aludjon, mert nincs kedve fürdeni

Hangsúlyozom, ez mindenkinek a saját döntése. Számomra azonban megdöbbentő - én ennyire sosem csúsztam le, hogy a napi feladataimat nem láttam el. 
Ami a napjaimat megkönnyítette, az a korán kelés. Nem kell plusz órákig fetrengeni, ha kialudtad magad. Valamint a halogatás elhagyása. Már felkelés után az ágy beágyazása is adhat egy löketet. 
Ha te is ilyen vagy, érdemes kipróbálni egy nap, hogy pozitívan állsz mindenhez. Vesztenivalód nincs. Pattanj ki az ágyból, öltözz fel és reggelizz egy jót! Örülj a napsütésnek, egy finom teának, és lásd el a napi kötelességeid - ha pedig kész vagy, légy büszke magadra! Bármennyire is hosszú volt a napod, kuckózz be, nézz egy részt a kedvenc sorozatodból, zuhanyozz le és aludj el időben. :)
Nem muszáj pozitívan gondolkodni, de ha lemondasz egy programot a rossz idő miatt, az a kurva eső akkor is esni fog.

2 megjegyzés:

 1. Hasznos bejegyzés lett, tök jó látni, hogy mások is próbálnak pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. :)
  Én se szeretem látni, hogy sokan folyamatosan mindenen húzzák a szájukat, sehogy se jó nekik, nem élvezik ki a jó dolgokat. Sokat segít szerintem is ha megpróbáljuk mindennek a pozitív oldalát nézni, csak először nem megy könnyen, viszont ad egy löketet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :)
   Egyetértek teljesen. Persze, hogy először nehéz, de az illetőn áll vagy bukik. Évek óta törekszem pozitívan gondolkodni, és mindenben meglátni a jót... még most sem mindig megy... de az én döntésem, hogy próbálkozom vagy elmerülök a pesszimizmusban.... :)

   Törlés

 
© Design by Neat Design Corner