1. nap - Mik az erősségeim?

 
Nos, első nap a pozitív oldalamat kell megmutatnom. Persze nem célom egy tökéletes képet festeni magamról, inkább csak úgy gondolom, hogy jó, ha az ember tisztában van önmagával. Mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei is. Bár tény, hogy a negatív tulajdonságaimból sokkal többet fel tudnék sorolni minimális erőfeszítés nélkül....
1. Nem adom fel: Ha valamit elhatározok, azt valahogy végigcsinálom és megvalósítom. Régen másokra hallgattam túlságosan is, így történt, hogy túl fontos kérdésben rosszul döntöttem - azóta megtanultam a leckét. Szóval ha valamit kitalálok, ahhoz ragaszkodom és teszek érte. Ez azért fontos, mert sok kudarc ér, egyfolytában pofára esek, és elbizonytalanodom. De minden nap emlékeztetem magam, hogy ez az, amit akarok és megéri küzdeni érte. Így ha kell 15-ször futok neki, mindig más-más módszerrel.  Másoknak talán elsőre megy, én viszont próbálgatom a dolgot, máshogy közelítem meg, stb. :D
Pár éve elhatároztam, hogy kimászok a gödörből, (és persze vezettem róla blogot... ) Eleinte bármit csináltam, visszakerültem a mélypontra minden nap, és amikor már napokig, majd hetekig is fenn tartottam magam, valamiért újra lezuhantam... Viszont minden nap máshogy álltam a dolgokhoz, főleg a pozitív gondolkodást gyakoroltam különbözőképpen :D 
(Az utolsó bekezdés egyébként nem a depresszióról vagy ilyesmiről szól, csak nem volt motivációm és pesszimista voltam. )

2. Keresem a változást: Mindenhonnan azt hallom, hogy az emberek nem akarnak változni. Berögzült rossz szokásaik vannak és nem hajlandóak azon változtatni. És nem értem, miért. Én próbálom belátni a rossz tulajdonságaimat és változtatni rajtuk. Mondhatnám úgy is, hogy fontosnak tartom az önmegvalósítást, de ehhez fejlődni, változni kell... Szeretek változni, nyitni a világ felé, mert ettől többnek érzem magam. Volt, hogy naphosszakat feküdtem az ágyamban és pl. sorozatot néztem... rövidtávon jó volt, de sokkal jobb, amikor változatosak a "szürke" hétköznapok, és vannak hobbijaim.
Ebből adódóan mások véleménye is érdekel, nem az van, hogy az én gondolkodás módon a jó és kész. Igazából a blog írásban és olvasásban is ez a jó... a "véleménycsere". :)

3. Nem ítélkezem: Persze ez nincs teljesen így, mint mindenkinek, nekem is vannak előítéleteim. Ezt inkább úgy értem, hogy barátokkal/ismerősökkel szemben. Ha egy helyzetet megismerek teljesen, mert pl. bizalmasan hozzám fordulnak segítségért, akkor nem ítélkezni kezdek, hanem próbálom megérteni az illető helyzetét/miért tett így, és ehhez mérten igyekszem segíteni. Esetleg elmondom, hogy én mit tennék a helyében, de fontosnak tartom azt is, hogy az ő értékrendjének megfelelő tanácsokat adjak.
Ide megjegyezném még az empátiás készséget, azt mondják nekem kiemelkedő. Bár, hogy ez jó vagy rossz.... részlet kérdés.

Biztosan akad még néhány tulajdonság, de én ezeket tartom legfontosabbnak. Őszintén szólva, nehéz volt megírni ezt a bejegyezést, mert "nincsenek jó tulajdonságaim". Még sosem próbáltam meglátni és összegyűjteni őket...

2 megjegyzés:

 1. Ne becsüld alá ezeket a jó tulajdonságokat. A kitartás, a változni akarás, az ítéletmentes hozzáállásra való törekvés szerintem alapvetően iszonyú jó dolgok. És biztos, hogy ezen kívül is van még számos jó tulajdonságod, Bíbor. Ne becsüld alá magad. :)
  Klassz kis kihívás, jó, hogy elkezdted. Idővel én is lehet, hogy meg fogom csinálni, mert jól elgondolkodtatja az embert.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, Zsófi! :)
   Próbáltam azokat kiemelni, amiket fontosnak tartok és jelentős. :)
   Örülnék neki, ha megcsinálnád, én szívesen olvasnám Nálad! :)

   Törlés

 
© Design by Neat Design Corner