A természet - 5 dolog #1

Emlékszem, amikor terveztem ennek a blognak a megnyitását, akkor ez a bejegyzés volt az ötletem. Késztetést éreztem, hogy ilyen dolgokról írjak, végül nem valósult meg. Viszont szinte napi szinten kapok ihletet, és most eljutottam oda, hogy meg is írjam a bejegyzést. 
Az ihletről még annyit, hogy még nagyon sok dologgal így vagyok, nagyon sok mindenről tudnék írni, szóval amikor felmerült bennem a gondolat, hogy leírok 5-10 apróságot, amitől jobb a kedvem, akkor elkezdtem agyalni, hogy van-e más téma is, amiről így tudnék írni. Bizony van. Őszintén szólva még nem láttam ilyet sehol, nem is állt össze a fejemben teljesen, de belevágok!

 Tehát... egy sorozatot indítok, amiben minden alkalommal bemutatok 5 dolgot. A célom, hogy a rohanó hétköznapokban meglássam (még jobban) a pozitívumokat és ténylegesen lássam magam előtt, hogy mennyi mindent is szeretek, ami nem tudatosul bennem.
Gondoltam, hogy elnevezem kihívásnak és mondjuk "5 hét 5 dolog"-nak keresztelem... deee nem. Ugyanis 2-3 ötletem van és ez is napi szinten változik, attól függően, milyen hatások érnek. :)

Akkor lássuk is az első részt: apróságok a természetben, amit csodálok. Sorrend nem lényeges.

 
1. A csillagos ég 

Minden nap besötétedik és ha tiszta az ég, akkor láthatjuk a csillagokat. Mégis ahányszor felnézek, tetszik. Sőt, általában felfelé kukucskálok percenként és csodálkozom. Egyszerű, fényes kis pöttyök. Hülyének is néznek emiatt, de leszarom, az ő bajuk, hogy nem értékelnek egy ilyen természetesnek vett dolgot. 

 
2. Tavak  
  
Odavagyok a tavakért is. Képes vagyok állni a parton és csak bámulni a vizet. Számomra annyira szép látvány. Egy furcsa - de kellemes - érzés kerít mindig magába, talán a szabadság érzete. És nyugalmat áraszt magából. Ilyenkor ilyen "átölelném az egész világot" érzés jön rám.  Persze a nagyobb tavakról beszélek. :)

 
3. Őzikék a mezőn 

Aki vonatozik, annak nem kell bemutatnom a látványt. Nyilván nem örömükben futnak ezek az állatok, és talán csak emberi önzőség, hogy bámuljuk őket... de... nem is a menekülés, hanem, hogy ott vannak. Nem akarok gonosznak tűnni, hogy tetszik, ahogy szökdécselnek...
De akkor is.. itt a helye, nem magyarázkodom! :D

 
4. Az ég

Nos, igen.  Hasonló az első és második ponthoz. Talán a végtelenségük miatt tetszik. Nyilván a tó nem az, de az érzés igen. Az eget is sokat kémlelem, és nem csak az ég, hanem pl. a madarak, repülők is tetszenek. Most jut eszembe (:D), hogy a naplementét is be akartam tenni a listába, na se baj, a Nap is tetszik az égen és a velejáró felkelés és lemenés. Utóbbit is szeretem a vonatból nézegetni.
A kép pedig mindent elárul. Szeretem, ha így néz ki az ég. Kicsi korom óta azt képzelem, hogy egy kávés bögre aljáról tekintünk felfelé, de csak a tejszínhabot látjuk alulról. (Ez mennyire beteg?)

5. Reggel az utca

Leszámítva a veszélyét. Az is lehet, hogy ritka ember vagyok, de hajnalban, még sötétben sétálni jó. Úgy 4-5(-6) között. A nyugodtság, a csend számomra hangulatos. Esetleg 1-2 autó lézeng. Sötét van, égnek a lámpák, világít a Hold. Mert ugye a Holdat is bámulom és állandóan rácsodálkozom. :D 

Igazából tudom, hogy ezek átlagos dolgok,  nem is különlegességeket szeretnék hozni. Pont hogy hétköznapok apróságait. Talán zakkantnak tűnök, de a közérzetem tuti jobb, amióta ezeket értékelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© Design by Neat Design Corner