Szorgalmas időszak...

 
Amikor az előző bejegyzést írtam arról, hogy miket szeretnék megvalósítani, nem is gondoltam, hogy ennyire hamar itt lesz. Vagyis de, csak próbáltam nem erre koncentrálni.
Pipák nem lesznek, amit egyfelől lehet kudarcnak is nevezni, én mégis úgy vagyok vele, hogy az igazából egy vázlat volt, ami segített a hétköznapokban. Összességében mindegyik megvalósult, csak nem minden egyes nap.


Most meg kezdődik a következő félév, amit nagyon nem várok és rosszul vagyok tőle. Az elmúlt hetekben figyeltem a dolgokra, de ebben a pár napban megint csak punnyadok és stresszelek. 
Alapjában véve jellemző ez rám, iskola idején csak vagyok és sodródom, órákra járok, eszem és alszom. A környezetemet (hogy rend van-e) enyhén szólva leszarom, nem szakítok időt a hobbijaimra és csak unatkozom. Van, hogy vásárolni sem megyek el, kihúzom azzal, amim van.
Ezért megint összegyűjtöttem pár dolgot, hogy ezt a helyzetet elkerüljem.

Alvás: Sokszor túl sokáig fent vagyok, pedig ha keveset alszom, akkor az egész napomra kihat. 

Rend: Nagyobb figyelmet szeretnék fordítani a rendre is, mert hát az asztalomon minden elképzelhető megtalálható sokszor. Legyen az edény, füzet vagy valami hajas/smink cucc.

Kimozdulni: Na, ez az, ami talán a legnagyobb nehézséget okozza. Ezentúl többet szeretnék friss levegőn tartózkodni. Sétálni, felfedezni a környéket.

Folytatni az angolozást: A kezdeti lelkesedésem rendesen aláhagyott, pedig jól haladtam, és hatékonyan tanultam. Egyelőre nem tudom, szorgalmiban mennyit kell tanulni, de próbálok időt szakítani rá, néhány új szó, vagy ismétlés, videónézés szerintem simán belefér minden nap.

Tanulni: Más dolgom úgy sincs, és nem államvizsgán szeretnék először találkozni a tananyaggal. Az meg a másik, hogy mindig idegeskedem, hogy nem lesz meg a vizsga, ami elkerülhető, ha felkészülök rá - nem utolsó pillanatban, ahogy eddig tettem.

Kikapcsolódás: Stressz, stressz, stressz. Így jellemezném a kolis napjaim. Főleg mert mindig vannak körülöttem, és ha egész nap emberek között van az ember, jó (lenne) kicsit egyedül lenni. Erre jó lehet egy séta (fent említettem), vagy egy film. 

Napirend: Erre lenne a legnagyobb szükségem. Olyan kuszák a napjaim, most sok órám is lesz, és olyan mintha semmire nem lenne időm, kapkodás vagy időpocsékolással telnek a napok, és ettől frusztrált vagyok.

Így a bejegyzés után is az a gondolatom, hogy "csak éljem túl". Viszont tényleg próbálok majd ezekhez igazodni. Talán sikerül hamar visszarázódnom, de most még el sem hiszem, hogy ma este már a koliban leszek....

Esetleg Neked van valami módszered erre az időszakra?

2 megjegyzés:

  1. Az egyetem tényleg el tudja venni az ember összes idejét/energiáját, de még az életkedvét is. Sok-sok kitartást kívánok erre az időszakra, és remélem, hogy minél több pontot tudsz majd teljesíteni!

    VálaszTörlés
  2. Igen. Mondjuk én a végeredményt nézem, és motivált vagyok, várom, hogy ebben a szakmában dolgozhassak. :)
    És köszönöm! :)

    VálaszTörlés

 
© Design by Neat Design Corner