Jelenlegi elvárásaim magamtól

 
 Sikeres vizsgaidőszakot tudhatok magam mögött, egész eredményekkel. Lehetett volna jobb is, illetve lehetett volna máshogy a felkészülés - de igyekezetem ellenére is utolsó pillanatra hagytam mindent. 

Most pedig itt van több mint két szabad hét, azzal töltöm, amivel csak akarom. Az elmúlt napokra visszatekintve azonban kb. semmit nem csináltam, szokás szerint pocsékolom a drága időm. Na jó, azért igazán nagy előrelépéseket is tettem, de összességében még mindig túl sok az unatkozás.
Ezért összegyűjtöttem néhány dolgot, ami alapján tudom majd értékelni a szünetem. Számomra fontosak az ilyen kisebb célok, sőt, a mindennapos célkitűzés lenne igazán hatásos - legalább is sokan állítják ezt.

Napi 3 óra angolozás:  Muszáj. Nem vagyok az a nagy alvós, 8 óra bőven elég, de ha tízzel számolunk is van 14 szabad órám, amiből igenis, hogy szakítanom kell minimum 3 órát tanulásra. Egyelőre a tanár nem ér rá, akihez szeretnék menni (nyilván nem mindegy a tanár), szavak tanulásához meg csak le kell ülni... 

Minimum 1 óra olvasás: Sokszor szerepel a bejegyzéseimben és igen, szeretnék rászokni az olvasásra. Múlt héten 2-3 nap alatt kiolvastam egy könyvet. Nem nagy teljesítmény, csak magamhoz képest. 

Napi 1 film: A filmezésre is rászoktam mostanság, és ha már bekapcsolom a gépet, akkor ezzel töltsem az időt. Hasznomra is válhat. :)

Tervezett bejegyzések megírása: Van pár ötletem, de mindig elcseszem az időmet, ahelyett, hogy leülnék és írnék. Ezeket jó lenne megírni.

Torna: Nem ártana valamit mozognom, mellesleg valami tartásjavító is rám férne - gondolkozom egy gyógytornász meglátogatásán - , mert hát igen... sajnos nem foglalkoztam vele kiskoromban sem. Szerintem a mozgás/sport amúgy is jó hatással van az emberre. 

Egészség: Szeretnék odafigyelni rá, például rendszeresen elegendő folyadékot inni - talán ha beépülne  a mindennapjaimba, akkor iskola közben is könnyebb lenne, amikor azért elfoglaltabb vagyok. Ezenkívül változatosabban kellene étkeznem. De ezeket egyelőre kis lépésekben teszem, nem fogom egyik napról a másikra váltani.

Befejezni a nagyon-nagy takarítást: Úgy döntöttem, megszabadulok minden felesleges dologtól. Egy szekrényem tele van régi tankönyvekkel... De minek? Kicsit nehezen válok meg tőlük, fogalmam sincs miért... talán emlék, és "kapaszkodom beléjük", pedig azért nem a szép emlékek között vannak a gimis évek...
Említettem a laptopot is... nos, rengeteg kép meg egyéb van rajta, amit ki kell válogatnom.

Ezek lennének a fontosabb pontok. Aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle.

8 megjegyzés:

 1. Örülök neki, hogy jól sikerültek a vizsgáid.:)
  Én is általában az utolsó percekre hagyok mindent és elpazarlom az időmet, tök jó hogy összeirtad, hogy milyen kis céljaid vannak most a kis szünetre. Részben én is ezekre szeretnék majd több időt áldozni, főleg az egészséges részre.:D
  Remélem jól alakul minden és kitudod pihenni magadat :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :)
   Jó dolog így összeírni őket. Legalább is úgy tűnik eddig :D
   Köszönöm, és viszont kívánom Neked! :)

   Törlés
 2. Gratulálok a sikeres vizsgákhoz!
  A filmnézés tényleg hasznos lehet, főleg ha angolul nézed, hiszen így tanulhatsz a legkönnyebben új kifejezéseket. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! :)
   Igen, angol szempontjából is hasznos, igyekszem is mindent úgy nézni :) Komolyabb filmek esetén pedig gondolkodásmód szempontjából is. Legalább is én így gondolom. :)

   Törlés
 3. Szia. Még új csirke vagyok itt, de örülök, hogy most itt lehetek, mert nagyon tetszik a blogod és jöttem is új feliratkozóként ;)

  Grat a sikeres vizsgáidhoz és remélem minden sikerülni fog! Én angol nyelvvizsga előtt 1 évig jártam angolra nyelviskolába és nyáron 2 hétig mindennap úgyszintén mentem és a vizsga előtt volt vége 1 nappal és sokat segített. Sajnos nem sikerült, csak pár ponton múlott az egész, de a közeljövőben megpróbálom, mert amúgy nem nehéz és bár felkészítettek az esetleges témákra, de amiket ott adtak eléggé váratlanul értek.

  Nekem is többet kéne mozognom, főleg, hogy fogynom is kell. Szerencsére eddig sikerült leadnom 3-4 kilót, de azért még jó lenne ugyanennyit és meg leszek elégedve magammal :D

  Igyekszem minél előbb visszanézni hozzád ;)

  Üdv: Laura

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Laura!
   Köszönöm szépen. Ha jól emlékszem, már írtál és én is olvasgattam nálad! Vagy? :D

   Sok sikert a nyelvvizsgához! Én igyekszem itthon (meg majd tanárral) felkészülni, és még ebben az évben. Szóval most tanulok. És tényleg, mindenki azt mondja, hogy nem is nehéz, nyilván ha készül rá az ember, akkor esélyes, hogy sikerül. :)

   A mozgás már kicsit nehezebb, én csak azért szeretnék, mert tudom, hogy kell.. de majd alakul :)

   Köszönöm szépen, én is igyekszem gyakran megfordulni/olvasgatni nálad :D

   Törlés
  2. Hát nem tudom, de akármi előfordulhat :D

   Köszi, neked is! :) Nekem sokat segített a felkészítő, de sajnos pechem volt és rossz témákat kaptam szövegértésnél meg ilyenek. Az bírom, hogy listening-nél hadarnak meg ősrégi rádiókat raknak be :D

   Még egyszer sok sikert mindenhez ;)

   Törlés
  3. Hát jó :D

   Nekem még nincs ilyen tapasztalatom, szóval... egyelőre próbálom a szókincsemet bővíteni. :) Aztán majd meglátjuk.

   Köszi, neked is! :D

   Törlés

 
© Design by Neat Design Corner