Hétköznapi apróságok

 
Egy újabb bejegyzés a pozitív változások eléréséről. Igazából ezek kis apróságok, teljesen hétköznapi dolgok és az ember nem is gondolná, hogy mekkora jelentőségük van, de ha egy kicsit odafigyelünk rájuk, rájövünk, hogy sok múlik ezeken a jó közérzetünk érdekében.
Nem történnek jelentős változások, nem az élet megváltoztatására jók. Egyszerűen csak összegyűjtöttem pár dolgot, amitől jobban érzem magam és jobban kellene rájuk figyelni, főleg, ha rossz a kedvem.
 Minőségi időtöltés:  Van egy nagyon rossz "rutinom", de nagyon szeretnék ezen változtatni. Az évek során viszont elég rendesen berögzült. Ébredés után az első, hogy a telefonomat nyomkodom, utána pedig a laptop elé ülök és unatkozom egész nap. Olvasgatok, youtube-ot nézegetem, de többnyire unalmamban a facebookot görgetem, ami amúgy nem érdekel, de egyszerűen nem tudom magam lekötni. Ezért írom le ezerszer is itt, hogy rávegyem magam és normálisan töltsem a szabadidőm, használjam ki minden percét.
Első sorban szeretnék többet olvasni. Pár napja sikerült már újra könyvet a kezembe venni - ez pozitív előrelépés. Ilyenkor mindig pozitív élménnyel gazdagodom és ezért biztatom magam, hogy olvassak rendszeresen. Ezenkívül megértettem, hogy jobb elkerülni a közösségi oldalakat, hiszem ha lefoglalom magam, egyáltalán nem hiányzik.
Mostanában elkezdtem filmeket nézni. Ennek is van értelme, csak jó filmeket kell kiválasztani. Egyébként meg bármi jó (jobb) elfoglaltság... legyen az színezés, kreativitás.... akármi. Nagyon szeretném ha ezen tudnék változtatni, hiszen nem gondolom magam függőnek, ha találok valami érdekeset, akkor nem hiányzik a net, azt meg kifejezetten szeretem, ha olyan környezetben vagyok, ahol nincs is.

Rendezettség: Jajj-jajj... Képtelen vagyok rendet tartani magam körül.  A legnagyobb bajom, hogy amúgy nem zavar. De remek lenne, ha mindig rend lenne.
Viszonylag gyakran nagyobb takarítást tartok (mondjuk 1-2 hetente), de addig mintha bomba robbant volna. Az asztalomon minden szanaszét (mert csak pakolok oda, tanulni máshol szoktam), ruháimat is csak ledobom, a bögrékről meg ne is beszéljünk...
Azonban múltkor nagggyon nagy takarításon esett át a szobám, sok mindent kiszórtam, főleg ami nem illett az összképbe. Volt egy csomó könyv (amit bedobozoltunk), ami nem is az enyém volt, de anno az én polcaimon fértek el, így ott maradtak. Nos, most már csak néhány gyertya és apróság díszíti a polcom, és beszereztem falmatricákat, mindegyik téma közel áll hozzám, így nagy öröm rájuk nézni. Szóval az ágyam környékén (ahol töltök el időt) rend van. Na meg a ruháim között is, hiszen azokat is használom, így ott is szükségem a rend.
Na, meg a laptop és a fényképezőgép! Több ezer "kép" vár törlésre....

Ápoltság: Nyilván ez természetes, hogy az ember fürdik, tisztálkodik és a többi. Viszont olykor elég lusta vagyok pl. arcápolás terén. Mai napig nincs arcápolási rutinom, reggeli és esti külön meg pláne nincs. Eléggé lusta vagyok... de tudom, hogy szükséges és igyekszem erre kellő figyelmet fordítani.
Engem személy szerint feldobnak az illatos dolgok. Egy új kézkrém, hajápoló, tusfürdő... Ezekkel is érdemes néha megajándékozni magunkat (persze azonkívül, amikor szükséges...). Rengeteg kézkrémem van és szerencsére el is használom őket, nem csak dísznek vannak.
Összességében ez is nagyon fontos... elég kellemetlen pl. a száraz arcbőr, vagy kezek. És ezek friss (és ápolt) érzetet adnak, ami a közérzetnek elég jól jön.
Másrészt segít elfogadni magad valamennyire. Legalább is nekem sikerült, hiszen mindent megteszek az ügy érdekében, hogy a lehető legjobban nézzek ki - arról, hogy milyen adottságaim vannak, nem én tehetek.
Étkezés: Most elsősorban nem az egészséges táplálkozásra gondolok. Persze az is nagyon fontos, és talán egyszer én is eljutok odáig. Viszont szerintem fontos, hogy mindig kóstoljunk meg új ízeket. Nagyon finnyás vagyok/voltam és egy-egy új kaja (ami ízlik) nagyon feldobja a napom.
Figyelek arra, hogy minden nap fogyasszak zöldséget és gyümölcsöt, illetve kerülöm a káros ételeket (chips, üdítők), mert ezeken is múlik a hangulatom. Mondjuk salátát mostanában azért eszek sokat, mert finom.
Sokáig hülyeségnek tartottam, hogy az evés összefügg a kedvünkkel, de valóban így van.  Sokkal kiegyensúlyozottabb vagy, ha rendesen táplálkozol.
Tudom, sokan nagyon szeretnek enni... én most csatlakoztam még csak ehhez a táborhoz, de a kaja feldobja a napjaim! :D
Tájékozottság: Nem szabad elzárkózni a világtól. Mostanában egyre nyitottabb vagyok, egyre több ismeretre teszek szert, így egyre jobban kinyílik előttem a világ.
Nem szabad ismeret nélkül nemet mondani és elutasítani dolgokat/embereket, mert nem tudjuk, mit utasítunk el. Honnan tudom valamiről, hogy rossz, ha nem is tudom, mi az? Nagyon sok témával így voltam, nem voltam eléggé képben a témában, ezért az alaptalan előítéleteimnek hála előfordultam tőle. Félre értés ne essék, nem vagyok előítéletes. Azért egy érthető példát hoznék: drog. Elítélem és nem tudok róla semmit...  és nem is érdekel - úgy vagyok vele, mindenkinek a saját dolga, hogy él-e vele, én nem foglalkozom ezzel a témával és nem is próbálom megérteni, miért nyúl valaki a droghoz. Mondjuk ez olyan téma, amin nem tervezek változtatni.
Ezt igazán nem tudom elmagyarázni, csak érzem, hogy több dolog érdekel. Szerintem érthető, hogy milyen fontos tájékozottnak lenni... 

Ezek lennének azok a dolgok, amikre én jobban szeretnék figyelni a jövőben. Eddigi tapasztalataim alapján megérni odafigyelni rájuk. :)

2 megjegyzés:

  1. Na, a rendezettség az nekem is nagy gondom. Vagyis igazság szerint, ahogy vesszük. Másnak úgy nézhet ki a szobám, mintha bomba robbant volna benne, de én pontosan tudom, hogy mi hol van. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ezzel mindenki így van, csak a rendmániások nem - őket nagyon irigylem :D Persze inkább én is csak azokat halmozom fel, amiket nem használok...

      Törlés

 
© Design by Neat Design Corner