2017

 
Nem teszek új évi fogadalmakat, mert felesleges. Az új évnek nincs varázsereje, ami segítene megvalósítani a kitűzött célokat - vagy inkább elvárásokat magunk felé.
Arra viszont jó, hogy visszatekintsünk, átgondoljuk, mi történt az elmúlt évben. Minden ugyanúgy folytatódik, de mégis olyan, mintha egy "egység" véget ért volna és egy új kezdődne.  Szokták mondani, hogy 365 nap, 365 új lehetőség... rajtunk múlik, mit kezdünk vele.

Szóval nem fogadom meg, hogy többet mozgok, többet olvasok és a többi. Ezeket egyik napról a másikra is el lehet kezdeni, amikor az ember affinitást érez feléjük. Én év végén úgy érezném, hogy nem tudtam megfelelni az elvárásaimnak, ami nyilván nem az önbizalmam növekedését eredményezné. Maradjunk a reális dolgoknál.

Úgy összességében szeretnék nyitottabb lenni - az emberekre, a világra, vagy bármire. Sok érdekes dologra mondtam már nemet.
Emellett hasznosan szeretném eltölteni a napjaim, nem csak lustálkodni vagy a képernyőt bámulni. Ha laptop elé is ülök, értelmesen töltsem az időt. Illetve többet kell a friss levegőre járnom. A sétálás jó dolog. Alapvetően emberek között lenni sem rossz dolog, főleg ha ugyanazokat látod minden nap... kell a változás.
Igazából erről kellene szólnia ennek az évnek.. az újdonságokról. Új élmények szerzése, új emberek megismerése, új ismeretek szerzések és új tapasztalatok.

Azért néhány dolgot lejegyzek, amit majd egy év múlva ki tudok pipálni (vagy nem :D):

 • Nyelvvizsga - az új évtől függetlenül muszáj nekiállnom, ez lesz az utolsó időszak rá diploma előtt... 
 • Fotózás - olyan jó lenne, ha beépülne a mindennapjaimba és rendszeres(ebb)en használnám a fényképezőm. ♥
 • Szakdolgozat - témaválasztás, meg minden velejáró - a leadás még odébb van.
 • Diákmunka -  év közben, vagy nyári szünetben, de jó lenne..
 • Netezés helyett értelmesebb dolgok - olvasás, rajzolás, bármi...
 • Rend - sajnos szokott káosz uralkodni a környezetemben, amin jó lenne változtatni... 
 • Új dolgok - legyen az bármi.. ahogy említettem is. 
Nagyjából ennyi. Persze vannak hétköznapi dolgok úgymond, amiket szeretnék betartani. Értelemszerűen nem foglalom új évi tervbe, hogy egészségesen étkezzem, igyak elég vizet minden nap, stb. Jó esetben erre amúgy is próbál az ember odafigyelni :)

2 megjegyzés:

 1. UR ISTEN!!! Egyszerűen beleszerettem a blogodba! Nagyon tetszik, minden!! Már ahogy beléptem megtetszett minden! Nem is kellett több, hogy feliratkozzak. Most megyek és körül nézek.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a kedves szavakat! :)

   Törlés

 
© Design by Neat Design Corner