A tél varázsa


Elérkeztünk az év utolsó havához, egy úttal beléptünk a télbe - még akkor is, ha az időjárás nem ezt mutatja. December sokak kedvenc hónapja és vitathatatlan, hogy valóban a legszebb időszaka az évnek. Több okból is.

Ebben a hónapban elkezdünk hangolódni a Karácsonyra. Otthonunkban megjelennek a gyertyák, a tipikus illatok, a karácsonyi zenék. Az utcán pedig megjelennek a fények. Talán nincs is olyan ember, akinek ne tetszenének a kivilágított, feldíszített utcák, házak, főterek. Igaz, korán kezd sötétedni, de azt hiszem, a látvány kárpótol.
Idén először én is beszereztem 1-2 illatgyertyát, meggyújtom őket és úgy olvasok. Nagyon hangulatos tud lenni, és megnyugtató, ahogy csendben olvasok és közben ott ég mellettem a gyertya. :)
Aztán elérkeznek az ünnepek. Amikor ajándékokat kell készíteni és vásárolni, na meg nagy karácsonyi bevásárlást kell tartani... Majd megtervezni a kajákat és sütiket és elkészíteni őket. Nálunk mondjuk ez nem egy vidám időszak, de én szeretem. Szóval a hónap egyik legjobb része talán az evés - pedig én nem szeretek enni.
És akkor ott van a Karácsony, a Szilveszter és az Új év, amit különösebben nem részleteznék. Mindenki számára mást jelent. Átlépünk egy új évbe...

Utálom az időjárást. Tudom, hogy ez egy pozitív bejegyzés a tél pozitívumairól, hogy miért szeretem, de örülök, amikor nincsen hó. Csak a probléma van vele... Persze, ha bentről nézegeti az ember, vagy csak úgy sétálgat a hóesésben, az szép. De ha A-ból B-be el kellene jutni, de nehézséget okoz, vagy minden latyak, megfagysz 10 pulcsiban... Nem, én ezt nem tudom értékelni :D
Muszáj azonban megemlítenem a forró italokat. Idén ráfüggtem a forrócsokira, de a szálas tea is kedvencem lett mostanság. Utóbbinak is van egy tök jó hangulata, amit talán a teafőző ad - olyan kis aranyosan néz ki.
hair, fashion, and sweater képAz előző bejegyzésben említettem a képeket. Na, azok nagyon hangulatosak és inspirálóak tudnak lenni. Azok tetszenek és szívesen nézegetem őket. Ó, meg a ruhák... de hát ugye én beöltözni sem szeretek, és annyira a csinos ruhákat nem szeretem magamon, inkább a kényelem az elsődleges.
A bakancsokat annál inkább kedvelem. Nekem ez, amiben jól érzem magam és egy kis önbizalmat is ad. Csak be kellene szereznem egy nőiesebb darabot - már beléptem abba a korba, ahol illene elegánsabbnak lennem. Na mindegy, a lényeg, hogy az öltözködés is pozitív - de talán ruházat szempontjából is megvan minden évszak kedvenc darabjai.

Számomra ezek a szépségek az évszakban. Már előző bejegyzés után is rájöttem, hogy valószínűleg minden évszak ugyanolyan jó, csak meg kell találni az előnyeit.  
Azt hiszem, a hideg ellenére ez a kedvencem. A hangulat miatt, és a varázs miatt, amit mindenkinek magának kell megtalálni benne. :)

2 megjegyzés:

 1. Pedig amikor esik a hó, akkor sosincs olyan hideg, mintha tiszta idő lenne. :D Egyébként a forró csoki nekem is nagy kedvencem lett az utóbbi időszakban!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valahogy nem szeretek hóban mászkálni :D Szóval, hogy azt a hideg érzést kelti, vagy nem is tudom.
   Megértem... legalább is nekem mindig jobb kedvem lesz tőle :))

   Törlés

 
© Design by Neat Design Corner