Ősz, miért szeretlek...

Már az ősz vége felé járunk, mégis úgy gondoltam, összefoglalom, én mit szeretek benne. Az igazság az, hogy én azok közé tartozom, akik nem szeretik az őszt, az eső, a sár, és a hideg jut róla eszembe. Viszont érdemes mindenben meglátni a szépet, és bizony ennek az évszaknak is megvannak a maga szépségei.

Na jó, talán egyetlen dolog van, ami eszembe jut gondolkodás nélkül. Az pedig a levelek. El tudnak varázsolni ezekben a hónapokban a fák színei. Annyira sokszínűek, és mindegyik különleges, együttesen pedig csodás látványt nyújtanak a különbözőségük ellenére. Ilyenkor a legszebb a természet.
Egy másik jó dolog az őszben a hangulat. Ilyenkor sokkal jobb egy forró tea vagy forrócsoki elfogyasztása. Legalább is én így gondolom, ugyanis a számomra van egy őszies hangulata. Nem beszélve az őszi ízekről.

Ezekben a hónapokban vannak a leginspirálóbb képek (számomra). Még ha az ablakon kinézve nem is olyan szép látvány fogad, mint a képeken, jó nézegetni őket. Sokkal jobban tetszenek az erdős, színes képek, mint a nyári tengerpartos. A képeken szereplő személyek stílusa is közelebb áll hozzám, meg úgy alapjáraton az őszi öltözködés is, mint a nyári, esetleg téli.

Az utolsó pont pedig az öltözködés. Mondjuk én pont nem szeretem a ruhákat különösebben, de az őszi lábbelikért odavagyok. Az átmeneti ruhákat is szívesebben viselem a nyári lenge és a téli vastag pulcsik helyett. Ezek a ruhák persze általában passzolnak az ősz színeihez. 

Nekem ezek a dolgok, amiket szépnek találok az őszben. Természetesen még nagyon sok minden van. Így összefoglalva egész jó kis évszak. :) 

2 megjegyzés:

 1. Hasonlóképp vagyok az ősszel. Nem a barátom, sosem szerettem különösebben. De tény, és való, hogy megvan a maga varázslatos hangulata, ha az ember igazán keresi.
  A színes levelek, ahogy lehullanak és beborítják az utakat tényleg csodaszép tud lenni, meg a teaházba bekuckózva kortyolgatni valami finom teát, esetleg forró csokit ilyenkor meg még télen igazán hangulatos.
  De abban tényleg igazad van, hogy a hétköznapokban azért az ősz korántsem olyan szép, mint a legtöbb őszi képen, amit kidob a tumblr vagy pl. a google. Igen, ha süt a nap, és enyhe idő van, akkor gyönyörű, de gyakran inkább szürke és komor - még a színes levelek ellenére is. Szóval én is inkább virtuálisan keresem az őszi hangulatot árasztó képeket, minthogy az ablakon kinézzek. Amennyiben élőben is meglátom a szépet, azt pedig minden esetben megörökítem magamnak a szürkébb napokra. :)
  Összességében megvannak az ősz előnyei is, tényleg. Minden évszakban van valami jó. :)

  VálaszTörlés
 2. A bejegyzés után kicsit úgy éreztem, hogy belegondolva talán az ősz a legszebb hónap. Csak a hétköznapokban megélni nem annyira jó, főleg a rohanásban, talán nincs is időnk teázgatni, vagy megállni egy percre és a pozitívumokra összpontosítani.
  Igen, zuhogó esőben, átfagyva, hm, nem igazán sikerül azt mondanom, hogy micsoda jó ez az ősz. :D
  Másrészt.. fotózáshoz tényleg jó. Mindig bánom, hogy nincs nálam a gép egyes helyeken :)

  VálaszTörlés

 
© Design by Neat Design Corner